Zo kan Lierse een nieuwe tennisscore vermijden

Zo kan Lierse een nieuwe tennisscore vermijden
Foto: © photonews

Lierse moet morgen op bezoek bij Anderlecht. De voorbije twee wedstrijden voor de winterstop kreeg het er tegen Charleroi en Club Brugge zes om de oren. Hoe kan het anders en beter tegen Anderlecht? Gouden tips voor Lierke Plezierke.

1. Niet ingraven

Het slechtste dat je kan doen is je ingraven op Anderlecht. Toen Lierse vorig jaar vrank en vrij op Anderlecht kwam spelen, verloor het weliswaar (2-0), maar kreeg het lof en had het zelfs kansen om iets te rapen.

Wie zich echter ingraaft in het Astridpark, die heeft het vlaggen. Het lichtende voorbeeld? Charleroi en Moeskroen, dat een wedstrijd tegen Anderlecht zagen als een mogelijkheid om te tonen wat ze konden - zonder vrees.

2. Geloven in de eigen defensie

Owngoals, verkeerde terugspeelballen, blunders van keeper Bajkovic: het zat de voorbije maand ook niet mee voor Lierse. Dat kan in het kopje gaan zitten. Mentaal is de match op Anderlecht dan ook heel belangrijk.

"Als we met de instelling van 'toch niet weer een nieuwe pandoering' naar Brussel trekken, hebben we een probleem. We geloven in een goed resultaat. Met die mentaliteit moet je zo'n wedstrijd tegen een topteam aanvatten, anders heeft het geen zin", is Hernan Losada kristalhelder.

3. De flanken dichthouden

Meer dan ooit zal het gevaar van Anderlecht vanop de zijkanten moeten komen, nu Mitrovic er door een schorsing niet bij is en met Praet ook de vaste '10' geblesseerd is. Cyriac, Alvarez, Tielemans, Collin, ... hebben als sterktepunt dat ze overal kunnen opduiken. 

Dus is het taak aan Lierse om met een jonge groep de boel voldoende dicht te houden vanop de flanken. De infiltratie tegenhouden en dan hopen dat het een beetje meezit. Het recept om bij de aanvang van de Australian Open op een nieuwe tennisscore te lopen. Want wie er 3 keer op rij zes om de oren krijgt, ligt uit het toernooi ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties