"Zonder stressbestendigheid is AA Gent nog geen topploeg"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
"Zonder stressbestendigheid is AA Gent nog geen topploeg"
Foto: © SC

AA Gent blijft ook na de heenwedstrijd in de Cofidis Cup met een Anderlecht-complex achter. De Buffalo's zetten tegen topploegen tout court moeilijk een resultaat neer. Een probleem met het oog op PO1?

Volgens analist Eddy Snelders moet AA Gent niet in paniek slaan. "Anderlecht is nu eenmaal een ploeg die Gent niet ligt", opent hij bij Voetbalkrant.com. "Ze werden versmacht door de stress en het tactisch plaatje van Besnik Hasi."

Ook Hein Vanhaezebrouck haalde in zijn matchreactie aan dat de stress de spontaniteit uit het spel wegnam. "Stress hoort er nu eenmaal bij aan de top. Als je niet stressbestendig bent, ben je op dit moment nog geen topploeg", aldus Snelders.

De Witte en Louwagie te voet naar Scherpenheuvel

"Gent kan de laatste stap voorlopig niet zetten. Is dat erg? Neen, ze komen uit een periode van diepe miserie. De eerste doelstelling was de kleedkamer opkuisen en weer bij PO1 horen. De Witte en Louwagie gingen te voet naar Scherpenheuvel had je dit seizoensverloop enkele maanden geleden voorspeld."

Vreest Snelders plaatsverlies in PO1? "Er ligt al veel continuïteit in hun spel en het geheel - waar ze veel publiciteit mee pakten - wordt solider. De volgende stap is groeien tegen de topploegen. Dat klein beetje extra is momenteel niet aanwezig in de groep, maar dat kan wel groeien", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties