Nieuwkomers bezorgen Hasi kopzorgen

Nieuwkomers bezorgen Hasi kopzorgen
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Wie dacht dat de zorgen van Besnik Hasi over waren nu hij drie nieuwe spelers er bij heeft, komt bedrogen uit. Met Sylla heeft hij één geblesseerde nieuwkomer en met Marin en Rolando twee met een serieuze fysieke achterstand.

Door Johan Walckiers

  • Geen matchritme
  • Moeilijk om ze het nu te geven
  • Ze moeten klaar zijn voor play-offs

Hasi lijkt een hoop meer opties te hebben, maar is dat ook zo? "Marin en Rolando hebben een fysieke achterstand en een gebrek aan matchritme", geeft Hasi toe. "Het is moeilijk voor mij om ze nu wedstrijden te laten beginnen, want we mogen de kloof met Brugge ook niet groter laten worden."

En dat is net het probleem. De kans is bestaande dat spelers met een fysieke achterstand zich blesseren als Hasi ze te vroeg op het veld zet. Een les die hij leerde met Steven Defour, die ook niet meteen matchritme had en direct naar een kadans van drie matchen per week moest.

Dilemma's

"Marin wilde te veel tonen tegen Zulte Waregem. Een plan om hem klaar te krijgen tegen de play-offs? We moeten het van week tot week bekijken, maar liefst zo snel mogelijk. Ik kan hem ook geen individueel programma krijgen, want hij moet zich ook aan de groep aanpassen", legt Hasi zijn dilemma uit.

En matchritme krijg je enkel door matchen te spelen. "Een oefenmatch inlassen is al even moeilijk, want tweedeklassers staan in deze fase van het kampioenschap niet te springen. Zij hebben al een smallere kern en moeten dus oppassen."

Rolando heeft hetzelfde probleem, maar voor een verdediger valt het makkelijker mee om dat weg te moffelen. "Hij kan op zijn ervaring teren en op zijn positiespel. Het is inderdaad makkelijker, maar Heylen deed het ook heel goed. Ik heb geen reden om onmiddellijk te wisselen."

Maar als ze klaar willen zijn voor de play-offs gaan ze toch ergens wedstrijden moeten spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties