Overzicht PL: Chelsea doet het in de slotminuut

Caroline Tonnelier
| 4 reacties

Opluchting op Stamford Bridge. Chelsea behaalde op de valreep nog de zege tegen Everton. De twee ploegen uit Manchester haalden een vlottere zege.

Chelsea 1-0 Everton

Geen Thibaut Courtois onder de lat bij Chelsea: hij moest op de bank starten. Hetzelfde lot was Mirallas beschoren bij de bezoekers. Eden Hazard en Romelu Lukaku moesten dus voor de Belgische inbreng zorgen en vooral die eerste liet zich alweer opmerken.

Lukaku was met een belangrijke misser wat minder succesvol. De wedstrijd leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, maar uiteindelijk bezorgde Willian Chelsea in de slotminuut toch nog de drie punten.

Manchester United 3-1 Burnley

Bij United mocht Januzaj in de basis starten. Zijn team kwam al vroeg op voorsprong via Smalling, maar Ings maakte niet veel later gelijk. The Mancunians behaalden uiteindelijk een logische zege dankzij een tweede treffer van Smalling en een penalty van Van Persie.

Stoke City 1-4 Manchester City

Manchester City maakte in de tweede helft komaf met Stoke City. Aan de pauze stond het nog 1-1. Aguëro had voor de bezoekende voorsprong gezorgd, maar Crouch bracht Stoke op gelijke hoogte.

Na de rust maakte Milner er 1-2 van en via Aguëro (vanop de stip) en een knappe solo van Nasri maakte Manchester City er nog 1-4 van. De Argentijnse topschutter van City moest kort na zijn doelpunt wel schijnbaar gebleseerd het veld verlaten.