Gent staat er nooit op 'topmomenten': hoog tijd om het tegendeel te bewijzen

Gent staat er nooit op 'topmomenten': hoog tijd om het tegendeel te bewijzen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft een bijzonder negatief record tegen Anderlecht: het won al jaren niet meer van paars-wit. Het lukt voor de Buffalo's de laatste jaren nooit op de cruciale momenten, kunnen ze dat nu toch nog eens gaan omdraaien? We lijsten de voorbije gemiste kansen even op.

  • AA Gent - Anderlecht 0-2 (Beker van België, 1/2e finales)

In de halve finales van de Beker van België liep het vorige week mis in de Ghelamco Arena. Niet dat Gent niet goed speelde, maar Anderlecht deed gewoon veel meer met zijn kansen. 

Efficiëntie op de topmomenten? Ook dat is belangrijk. Tegen Westerlo (4-0) gingen ze dit weekend wél vlot binnen, waarom dan tegen paars-wit net niet? Het is een vreemd euvel.

  • AA Gent - Anderlecht 0-2 (Competitie 2014-2015)

Ook in de competitie hadden de Buffalo's dit seizoen een goede mogelijkheid om helemaal bovenaan post te vatten, maar door de thuisnederlaag tegen Anderlecht miste het de kans om herfstkampioen te worden.

  • AA Gent - Zulte Waregem 0-1 (Beker van België, 2013-2014)

Ook vorig jaar zaten de Buffalo's dicht bij een nieuwe bekerfinale, maar het liep mis. In eigen huis werd verloren, aan de Gaverbeek werd het na een matte 0-0 niet meer goedgemaakt. Weg bekerkans tegen Lokeren.

  • Standard - AA Gent 7-0 (Europese play-offs, 2012-2013)

De thuismatch - het afscheid van het Ottenstadion - was een groot feest en de 1-0 overwinning maakte dat Gent na een rampseizoen (12e in de reguliere competitie) nog uitzicht had op Europees voetbal. Tijdens de terugmatch werden ze echter compleet weggespeeld: 7-0 na een match op flanellen benen.

Ook de jaren ervoor zat Gent er vaak dicht bij (kwart- en halve finales) in de Beker van België, maar de laatste prijs is toch al van het seizoen 2009-2010. Breken ze vanavond met het verleden door én Anderlecht te kloppen én meteen ook op weg te gaan naar een nieuwe prijs? (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties