Reactie Topschutter én assistenkoning spelen bij KVK: "Hij is écht een machine"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Topschutter én assistenkoning spelen bij KVK: "Hij is écht een machine"
Foto: © Photonews

Wat een wedstrijd was het van het koningskoppel van KV Kortrijk. Teddy Chevalier en Ivan Santini vraten Westerlo genadeloos op en hadden nog tijd voor een dessert in de mixed zone.

Sander De Graeve in Kortrijk

Maar liefst vier keer zagen we het zegegebaar van Santini en twee keer ging Chevalier als een vis op het droge tegen de vlakte(foto). Er zit misschien geen vis meer in de Leie, maar feest werd er wel gevierd in Kortrijk. Teddy Chevalier is momenteel assistenkoning en Ivan Santini staat op kop in de topschuttersstand.

Het is opmerkelijk hoe goed de twee elkaar vinden, ook al verstaan ze geen knijt van wat de ander zegt. "Hij spreekt geen Frans en ik spreek geen Engels, maar we verstaan elkaar perfect", lachte Chevalier na de wedstrijd. "Wanneer hij scoort ben ik content, wanneer ik scoor, is hij blij."

"Het is echt speciaal dat we allebei op kop van een klassement staan. Dat is niet niks, hé. We werken hard, maar we mogen de rest niet vergeten. Er lopen ook nog gasten als Thomas , Gertjan en Stijn (Matton, De Mets en De Smet, nvdr.) achter ons. Dankzij hun werk kunnen we die statistieken brengen."

Het zal nog enkele dagen duren eer ik het besef

"Ivan is echt een doelpuntenmachine, ik zag het meteen als ik hier aankwam. Hij denkt er niet bij na, hij scoort gewoon." De nieuwe topschutter zelf reageerde, zoals steeds, erg rustig. "Ja, het was wel nice", aldus Santini. "Ik besef het nog steeds niet en het zal wel nog enkele dagen duren", was de spits onder de indruk van zijn prestatie.

Ook hij prees het werk van zijn teamgenoten. "Het was gewoon makkelijk om te scoren, ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoveel kansen kreeg. Elke speler in mijn plaats had die goals gemaakt. Ik dank mijn team, en ook een beetje de tegenstander. Die eerste plek in de topschuttersstand? Ik hoop dat ik er blijf staan."

Santini blies ook de loftrompet over Chevalier. "Het is gewoon geweldig, die samenwerking. Het is gewoon de beste combinatie. Hij scoorde al tien goals en gaf elf assists. Het is fantastisch voor dit team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties