Reactie Uitgerekend Defour schenkt Anderlecht zege in Genk

Uitgerekend Defour schenkt Anderlecht zege in Genk
Foto: © Photonews

Anderlecht heeft in Genk de zaak van het weekend gedaan en staat nu op één punt van Club Brugge. Paars-wit domineerde de partij met bijwijlen gestroomlijnd voetbal, maar kon slechts één keer scoren. In de slotfase zette Genk nog alles op alles, maar de bal wou niet vallen.

Johan Walckiers en Robby Morren in Genk

Wat Genk en Anderlecht ons de eerste helft voorschotelden, doet ons wensen dat de Limburgers straks PO 1 halen. In navolging van Gent-Club zagen we twee ploegen die wilden voetballen en daarbij voor spektakel zorgden.

Het was een bedrijvige Mitrovic die in de tweede minuut al het vuur aan de lont stak met een dribbel voorbij twee man en een schot waar Köteles redding op moest brengen. Het startschot voor een bevlogen en gevleugelde vijvenveertig minuten.

Marin forceert

Anderlecht domineerde een twintig minuten de debatten met een sterke Defour in de hoofdrol. We zagen de combinaties van de eerste helft tegen Dinamo terug, met hetzelfde sterke trio op het middenveld. Op links probeerde Marin echter wat te veel zelf te forceren.

Twintig minuten was het pompen of verzuipen bij Genk, maar toen nam Buffel zijn ploeg bij het handje. Met twee prima voorzetten waarop Monrose niet kon afwerken, gaf hij zijn ploeg de nodige impulsen om het evenwicht ietwat te herstellen. Maar de bezoekers bleven wel het beste voetbal opdissen.

Uitgerekend Defour

Mooie combinaties, duels, spanning, kansen,... alles zat er in. Inderdaad een mooi aperitiefhapje voor de play-offs. Enkel die goal ontbrak. Bij Anderlecht kwam er wat te veel breiwerk aan te pas, terwijl Genk rechtoe, rechtaan naar doel speelde als het kon. 

Paars-wit - voor de gelegenheid nog eens in het roze - had dat blijkbaar ook meegekregen tijdens de rust, want de eerste tempoversnelling via een heel sterke N'Sakala ging via Mitrovic tot bij Defour en die klopte Köteles tegenvoets in de draai. Collectief sterke aanval en afgewerkt door 'persona non grata' in Genk.

Mitrovic had nog verschillende kansen om de score hoger te laten oplopen, maar Köteles weigerde hem te laten scoren. Buffel kreeg dan een goeie mogelijkheid op de gelijkmaker, maar recht in de handen van Proto. Genk probeerde nog heel wat ballen de zestien in te slingeren, maar geen die goed viel. Anderlecht doet de zaak van het weekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties