Analyse De Hel van Malinwa bestaat nog: KV Mechelen wint ook naast het veld van Lierse

De Hel van Malinwa bestaat nog: KV Mechelen wint ook naast het veld van Lierse
Foto: © photonews

Niet enkel op het veld was het duel tussen KV Mechelen en Lierse een nagelbijtertje, ook naast het veld was het genieten van minuut 1 tot 90. Plaagstootjes, relletjes, feest en een koude douche: de streekderby had het allemaal. Wie won het duel naast het veld?

Door Aernout Van Lindt

Om niet eens uit de provincie Antwerpen te komen keken we stiekem toch echt wel uit naar de streekderby tussen KV Mechelen en Lierse. Hoe zouden de supporters zich tegenover elkaar uitspreken in voor beide ploegen moeilijke tijden. Mechelen wilde zich veiligspelen, Lierse droomde nog van play-off 2 en de derby winnen wil iedereen.

Vroege voorsprong Lierse, pijnlijke owngoal

Al voor de match waren het de bezoekende fans die voor een snelle prik zorgden. Ze zongen uit volle borst, met een uitverkocht (1000 man!) uitvak zorgden ze voor de eerste grote kansen. En ze scoorden ook met hun gezangen, de thuisploeg werd er bijna stil van.

 

You'll never walk alone was nauwelijks te horen - toch in vergelijking met anders - en zelfs de Mechelse tifo maakte weinig indruk op de bezoekende supporters. Die schoten even later wel pijnlijk in de eigen voet, door een minuut stilte te vergallen en zo voor onenigheid in de eigen rangen te zorgen.

Malinwa deint mee op ritme van de match

Eens de match begonnen was werd de grootspraak van Lierse vooraf pijnlijk gekortwiekt. De snelle voorsprong had het uitvak de mond gesnoerd, na de 1-1 kwamen de supporters van geel-zwart ook niet echt meer in de match buiten de match.

Mechelen drukte door, op het uur en na de 2-1 werd er al gezegepraald dat het een lieve lust was. 'Vuile Kakkers' werd beantwoord met 'En jullie zijn zakkers', tweede klasse komt dichterbij. We kwamen veel te weten: waar de kamelen zijn, wie het bijslaapje is van Maged Samy, ... op het randje vaak, maar wel doelpunt na doelpunt.

Na de match loopt het fout

En dan moest het dieptepunt nog komen. De Liersefans bleven hun team aanmoedigen en probeerden het nog goed te maken met een slotoffensief, maar het mocht niet baten. Terwijl de Mechelaars konden juichen met hun spelers, stormde een supporter van Lierse het veld op.

 

Veel erg had het allemaal niet in de zin, maar de fans van de bezoekers werden wel extra uitgedaagd na de nederlaag en konden het niet allen verkroppen. Al zorgden ook zij voor meer sfeer dan pakweg Moeskroen en Cercle samen, dus in een eventuele play-off 3 is er ook naast het veld niets verloren voor Lierke Plezierke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties