Citizens gaan technisch ten onder tegen zwarte beest Barça

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 33 reacties
Citizens gaan technisch ten onder tegen zwarte beest Barça
Foto: © photonews

FC Barcelona heeft een serieuze optie genomen op de kwartfinales van het kampioenenbal. De Spaanse grootmacht toonde zich technisch superieur in het Etihad Stadium van Manchester City.

City had het in de beginfase meteen knap lastig met de techniciteit van de Barça-aanval. Messi en Neymar zorgden voor de eerste dreiging, Suarez voor de eerste goal: 0-1.

De druk van de Catalanen bleef aanhouden. The Citizens konden het tiki-taka-spel niet volgen en Suarez duwde na een knappe aanval over links zijn tweede van de avond binnen. Barça na een time zeker van de kwartfinale?

De hoop wakkerde na de koffie toch aan met de thuisploeg die naar voren trok. Niet toevallig Agüero vond met een slimme loopactie het gaatje om de aansluitingstreffer binnen te prikken.

City herleefde, maar kreeg meteen een nieuwe opdoffer te verwerken. Clichy werd met een tweede geel karton richting kleedkamer gestuurd. Met een mannetje extra kon Barcelona de partij vanuit een zetel uittikken.

In blessuretijd zat er zelfs nog een ruimere voorsprong in, Messi liet de kans op 1-3 liggen vanop de stip. Hoe dan ook staat Barcelona dicht bij een achtste kwartfinale op rij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties