"Mignolet heeft nooit aan zichzelf getwijfeld. Dat doen toppers niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
"Mignolet heeft nooit aan zichzelf getwijfeld. Dat doen toppers niet"
Foto: © Photonews

Simon Mignolet kreeg dit seizoen al de nodige dosis viezigheid over zich heen, maar de Rode Duivel antwoordde met de handschoenen. De voormalige goalie van STVV haalt dezer dagen een enorm hoog niveau. "Simon heeft nooit aan zichzelf getwijfeld. Dat doen toppers nu eenmaal niet."

Door Cédric De Volder

Het zijn de woorden van Nico Vaesen. De voormalige doelman van onder meer Cercle Brugge, Lierse SK en Birmingham City kent niet alleen het klappen van de zweep tussen de palen, maar maakte de metamorfose van Simon Mignolet als één van zijn zaakwaarnemers van op de eerste rij mee.

"Simon heeft de voorbije maanden getoond dat hij over een enorm sterke gave beschikt", aldus Vaesen. "Zijn mentale veerkracht is enorm. Het seizoensbegin van Liverpool FC was lastig, maar de puzzel valt momenteel in elkaar. En het aandeel van Mignolet in dat verhaal lijkt me duidelijk."

Mignolet heeft de lat vorig seizoen enorm hoog gelegd voor zichzelf

Ook de zaakwaarnemer vond de kritiek op de 15-voudig Rode Duivel bij momenten te heftig. "Ik heb geen problemen met kritiek na een foutje. Maar Simon heeft de lat vorig seizoen enorm hoog gelegd voor zichzelf. Bovendien deed die rustperiode hem goed, hé. Simon kwam terug tussen de palen en reageerde als een topper. Ook Manuel Pellegrini heeft hetzelfde gedaan met Joe Hart."

De Engelse tabloids blijven er echter een sport van maken om dagelijks een nieuwe doelman aan Liverpool te linken. "De situatie is duidelijk", besluit Vaesen. "Er worden altijd spelers gelinkt aan Liverpool. Dat is eigen aan een topclub maar Simon moet zich enkel met zichzelf bezighouden.”

“Simon is de nummer één van Liverpool en heeft bewezen dat hij ook tijdens moeilijke momenten het hoofd boven water kan houden. Met Mario Balotelli, Raheem Sterling en Daniel Sturridge heeft Liverpool een drietal topspitsen. Wil dat zeggen dat Liverpool vooraan dan geen versterking zoekt? Nee, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties