MPH wil ook Anderlecht zien doorstoten: "Het zou typisch zijn om dan ook in Europa tegen hen te spelen"

MPH wil ook Anderlecht zien doorstoten: "Het zou typisch zijn om dan ook in Europa tegen hen te spelen"
Foto: © Photonews

Morgen proberen Club Brugge en RSC Anderlecht de kwalificatie voor de achtste finales van de Europa League af te dwingen. Eén ding is zeker: beide ploegen supporteren extra voor elkaar. "Dan kunnen we in de bekerfinale met gelijke wapens strijden", aldus Michel Preud'homme.

Cédric De Volder in Brugge

De finale van de Beker van België (tussen Club Brugge en RSC Anderlecht, nvdr.) wordt namelijk drie dagen na een Europese confrontatie in de Europa League gespeeld. Met andere woorden: zo'n succesvol Europees parcours kan één van beiden wel eens een gouden plak kosten. 

En dat geldt vooral voor Club Brugge. Na de 1-3-overwinning in Denemarken is de wedstrijd van vanavond tegen Aalborg BK slechts een routineklus. "Ik hoop alleszins dat RSC Anderlecht ook zal doorstoten. Het is leuk voor het Belgisch voetbal, hé."

Ik hoop alleszins dat RSCA ook zal doorstoten. Het is leuk voor het Belgisch voetbal, hé

"En natuurlijk ook uit eigenbehoud", lacht Michel Preud'homme. "Bovendien kunnen we dan tegen elkaar uitkomen. Het zou typisch zijn, hé. Op zo'n korte periode een paar keer tegen dezelfde tegenstander."

En dan wordt er natuurlijk meteen met gelijke wapens gestreden. "We hebben dan ongeveer evenveel wedstrijden op de teller. En dat maakt het allemaal een pak eerlijker. Eigenlijk is het geen probleem om op drie fronten te strijden, hoor. Maar dan mogen er geen geblesseerden zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties