Van den Brom droeg kanker van zijn vrouw in alle stilte

Van den Brom droeg kanker van zijn vrouw in alle stilte
Foto: © SC

John van den Brom verdween bij Anderlecht, vond onderdak bij AZ, maar had tussendoor ook af te rekenen met privéproblemen. Zijn vrouw vocht tegen kanker. "Natuurlijk vrat het aan me", zei de coach die nooit wat zei over de ziekte.

"Natuurlijk vrat het aan me, maar ik ben van nature nu eenmaal een positief mens. Het komt allemaal goed, dacht ik de hele tijd", vertelt hij nu aan AD. "Bovendien was het voetbal een goede uitlaatklep. Als je een wedstrijd positief begint, is de kans groter dat je wint. Het is misschien onzin, maar ik voel me daar prettig bij." 

Genezen verklaard

Ondertussen is zijn vrouw genezen verklaard, maar dat het een moeilijke periode was, mag duidelijk zijn. "Mensen konden het misschien niet altijd aan me zien bij AZ, maar ik zeg eerlijk: Toen was ik er niet helemaal bij. Het is altijd een risico, blijft de kanker of is het helemaal weg."

"Ik heb iedereen bij AZ direct ingelicht en ze hebben alle medewerking verleend. Mijn vrouw zei ook: 'Ik voel me niet ziek, ik kan gewoon nog alles doen, ga jij nou maar naar Alkmaar.' Ze was ongelooflijk krachtig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties