Reactie Deschacht sust geweten: "Het zit nu voor één keer mee"

Deschacht sust geweten: "Het zit nu voor één keer mee"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht was enorm blij met de drie punten die volgens hem absoluut niet verdiend waren. Achteraf was hij dan ook streng voor zijn ploeg, maar kon hij zijn geweten ook wel sussen.

Johan Walckiers in Lokeren

"We hebben niet veel gedaan hé. We hebben Lokeren geen moment onder druk kunnen zetten. Daarnaast gaven we ook nog vier, vijf kansen weg, dat is ook niet van onze gewoonte. Ik heb geen moeite met dit een onverdiende overwinning te noemen", was Deschacht eerlijk.

Maar hij kon ook wel relativeren. "We hebben al zo dikwijls punten weggegeven op het einde van een match. Daarom was de coach ook niet overdreven negatief. Het zit nu eens mee. Tegen Lierse, Mechelen, Galatasaray, Dortmund,... en ik vergeet er wel nog een paar kregen we minder dan we verdienden."

We missen Defour en Praet

De zwakke prestatie schrijft hij ook niet toe aan het eigen falen alleen. "Lokeren was ook gewoon goed. Wij hebben misschien het excuus dat we Defour en Praet missen, onze draaischijf en de man die de beslissingen forceert. We beginnen hen echt te missen nu. De mentaliteit was er, de kwaliteit niet."

Zelf probeerde hij nog alles om het vuur wat in te krijgen. "De trainer zal het niet graag gezien hebben dat ik mee naar voor ging, maar dat is mijn manier om de ploeg wat impulsen te geven en de fans er achter te krijgen. Het is mijn manier van spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties