Hasi blijft voorzichtig met Praet: "Geen risico's

Hasi blijft voorzichtig met Praet: "Geen risico's
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Besnik Hasi was maandagavond aandachtig toeschouwer tijdens de beloftenmatch van Anderlecht. Samen met Herman Praet, vader van Dennis, zag hij zijn spelmaker zijn eerste minuten volmaken sinds 26 december van vorig jaar. En hij zag dat het goed was.

Johan Walckiers in Tubeke

Elf wedstrijden miste Praet ondertussen, maar zondag zou een invalbeurt tegen Gent moeten kunnen. "Maar we gaan eerst afwachten wat de komende dagen gaan geven", temperde Hasi het enthousiasme. "Als hij geen reactie heeft zoals vorige keer dat we dachten dat hij klaar is, zal hij zondag op de bank zitten. Maar risico's gaan we niet nemen."

Hasi zag tegen Lokeren een goeie Praet, die weinig van zijn ritme leek verloren te hebben. "Conditioneel is er geen probleem", bevestigde Hasi de woorden van Praet. "Maar het is matchritme dat hij ontbreekt. De bekerfinale wordt het doel, maar we gaan geen grote uitspraken doen. Als hij niet klaar is, speelt hij niet. We gaan niks forceren."

We gaan niks forceren

Daarom ook dat Praet slechts een dik halfuur kreeg. "Dat hadden we vooraf zo afgesproken. Het was zeker niet omdat hij last had, want zelf had hij langer willen en kunnen spelen. Maar we gaan niets overhaasten en langzaamaan opbouwen."

Dat hij hem kan gebruiken, ontkende Hasi zeker niet. "We gaan er niet onnozel over doen. Hij was onze beste speler dit seizoen. Natuurlijk missen we hem. Een goeie Praet speelt altijd. Een fitte Praet staat aan de aftrap. Maar ik zeg wel: een fitte. We willen hem niet zien uitvallen voor lange tijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties