Ivan De Witte vertelt wat zijn grootste fout bij KAA Gent was

Ivan De Witte vertelt wat zijn grootste fout bij KAA Gent was
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivan De Witte haalde KAA Gent vanuit het slop tot de club die het nu is. Na dit seizoen neemt hij afscheid als voorzitter van de club.

Sam Baro nam vorig jaar KAA Gent over. Hij hield de belangrijkste bestuursleden nog een seizoen aan boord, maar vanaf volgend seizoen neemt hij helemaal de leiding.

Dat betekent dat er ook afscheid genomen wordt van voorzitter Ivan De Witte die de club mee groot maakte. In een gesprek met het clubblad WigWam vertelt De Witte over heel wat zaken die hij meemaakte bij de Buffalo’s.

Zo komt ook zijn grootste fout als voorzitter aan bod. “We hadden Jess Thorup niet mogen ontslaan. Daarna kwam de aanstelling van Laszlo Bölöni, een goede trainer, maar niet voor deze club, hij was een totale miscast”, klinkt het

Orde op zaken stellen

“En dan de aanstelling van Wim De Decker die, met alle respect, op dat moment niet de kwaliteit had van een T1 aan de Belgische top. Dat waren drie desastreuze maanden, het najaar van 2020.”

De oplossing lag voor de hand voor De Witte. “Toen hebben we Hein gevraagd om weer orde op zaken te komen stellen, en dat heeft hij ook gedaan. Uiteindelijk heeft die periode van foute beslissingen dus niet zo lang geduurd, maar ze is de mensen wel bijgebleven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties