Coach KFCO Beerschot-Wilrijk over competitiehervorming: "Wat is er leuk aan een koers zonder eindstreep?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Coach KFCO Beerschot-Wilrijk over competitiehervorming: "Wat is er leuk aan een koers zonder eindstreep?"
Foto: © Photonews

KFCO Beerschot-Wilrijk stevent momenteel af op de titel in vierde klasse C. Het project van de paarshemden oogst overal lof, maar het lijkt er sterk op dat het een jaartje te laat is opgestart. "Al ben ik nog niet zo zeker of die scheiding tussen prof- en amateurvoetbal er ook zal komen."

Door Cédric De Volder

We hebben het natuurlijk over de nakende competitiehervorming. De Pro League en de Liga van Tweedeklassers zijn het er ondertussen over eens dat er een afscheiding moet komen tussen prof- en amateurvoetbal. Met andere woorden: het wordt ook voor KFCO Beerschot-Wilrijk lastig om in tweede klasse te geraken.

"Eerst en vooral heeft die beslissing consequenties voor de huidige tweedeklassers", vertelt Urbain Spaenhoven in een gesprek met Voetbalkrant.com. "De koord werd de voorbije jaren enorm aangespannen, hé. En het gevolg is natuurlijk dat er eigenlijk amper nog oplossingen zijn."

Toch is de coach van KFCO Beerschot-Wilrijk niet zeker dat de hervorming er ook effectief zal komen. "Dat is natuurlijk mijn eigen mening. Ik meen me overigens te herinneren dat de FIFA zo'n gesloten competitie niet genegen is. Het gevolg voor mijn club? Ach, ook in Nederland zijn er teams die de overstap van amateur- naar profvoetbal hebben gemaakt."

Het zal wel moeten. Want anders... "Stel je eens voor dat je de titel pakt in de eerste amateurklasse zonder dat er een promotie volgt. Dan is er geen uitdaging meer aan. Ik weet alleszins nu al dat ik in zo'n geval niet lang meer actief zal zijn als trainer. Wat is er leuk aan een koers als er geen eindstreep meer ligt?"

Wat is er leuk aan een koers als er geen eindstreep meer ligt?

"En dan heb ik het nog niet gehad over de Pro License-opleiding. "Iedereen weet dat een universitair met tienduizend euro een diploma kan halen. Ondertussen zijn er 146 gediplomeerden zonder job. Gaan we die gasten allemaal verdelen onder 24 clubs. En dan hou ik geen rekening met de buitenlanders. Dat zal plezant worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties