Die 15 jaar zonder zege spookt niet in de hoofden bij Gent: "Die gasten waren amper geboren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Die 15 jaar zonder zege spookt niet in de hoofden bij Gent: "Die gasten waren amper geboren"
Foto: © photonews

Het stond de laatste week in alle kranten, het is al sinds 2000 geleden dat de Gentenaars nog eens wonnen in het Astridpark. Toch wil Vanhaezebrouck niet te veel naar het verleden kijken en kiest voor de aanval.

Sander De Graeve in Gent

16 april 2000, dat is ongeveer vijftien jaar geleden. Als we de namen van de hoofdrolspelers meegeven wordt het nog onwezenlijker. Aimé Antheunis zat op de bank bij Anderlecht, Trond Sollied was aan zijn eerste doortocht bij Gent bezig. De doelpuntenmakers? Enzo Scifo, Ole Martin Arst en Ivica Dragutinovic.

Beelden: Stadion

Het verlies stelde destijds de titelviering van paarswit even uit. Sinds die zege was het kommer en kwel voor de Buffalo's. Zeventien keer ging het er de boot in, drie keer werd er een gelijkspel uit de brand gesleept.

Hein Vanhaezebrouck hecht weinig geloof aan het verleden. Zijn team ligt er volgens de oefenmeester ook niet van wakker. "Sommige van die gasten waren amper geboren", grapte Vanhaezebrouck op de wekelijkse persconferentie. 

Dan krijgen we klop

De coach zal zich met zijn ploeg niet ingraven zondag. "Je kan tegen Anderlecht spelen zoals je wil, maar defensief spelen zit er niet in bij ons. We hebben er ook de ploeg niet voor. Als je driehonderd onverzettelijken hebt zoals de Spartanen tegen de Perzen, kan dat. Die hebben we niet.

Hij doelt op de defensieve foutjes van de voorbije weken. "Als je van die onverzettelijken hebt, gaat die goal van Lierse er niet komen. Als je ziet hoe makkelijk die mochten passeren. Dan moet je niet defensief gaan spelen op Anderlecht, want dan krijg je gewoon klop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties