De grootverdieners van Anderlecht: 1,5 miljoen euro (en meer)

Caroline Tonnelier
| 18 reacties
De grootverdieners van Anderlecht: 1,5 miljoen euro (en meer)
Foto: © Photonews

Dat Anderlecht zijn topspelers naar Belgische normen uitstekend betaalt, is bekend. De grootverdieners zitten aan een loon rond de 1,5 miljoen euro.

Dat maakt Carrément Steph, de website van Stéphane Pauwels, bekend. Het gaat om brutobedragen inclusief alle voordelen. De best betaalde speler zou Aleksandar Mitrovic zijn, met 1,6 miljoen euro.

Het loon van Steven Defour ligt met 1,5 miljoen euro per jaar in dezelfde lijn. De loonkost van Anderlecht zou de komende maanden sterk gaan stijgen.

Opslag voor Praet en Tielemans

Praet en Tielemans mogen zich immers aan een mooie opslag verwachten. Hun nieuwe contract zou 1,4 miljoen euro per jaar waard zijn. 

Het loon van Matias Suarez weegt nog steeds zwaar door. De Argentijn, die niet van zijn blessureleed verlost raakt, strijkt jaarlijks 1,3 miljoen euro op.

Dure huurlingen

Proto mag met 1 miljoen euro evenmin klagen, net als Anthony Vanden Borre (850 000 euro). Opvallend is ook dat Anderlecht diep in de buidel tastte voor huurlingen Rolando en Marin. Zij krijgen elk 700 000 euro voor een half seizoen bij paars-wit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties