From zero to hero: Engeland valt voor Fellaini

Caroline Tonnelier
| 10 reacties
From zero to hero: Engeland valt voor Fellaini
Foto: © photonews

Het kan verkeren: een spreekwoord dat in de voetbalwereld bijzonder toepasselijk is. Vraag het maar aan Marouane Fellaini.

De Rode Duivel was vorig seizoen nog het middelpunt van spot in Engeland en verre omstreken. Intussen lijkt hij de harten van de fans en analisten veroverd te hebben.

Bij zijn vervanging tegen Tottenham kreeg hij een staande ovatie en hij kreeg ook een plaats in het team van de week in de Premier League. Lof van alle kanten dus voor Fellaini.

Phil Neville, vorig jaar lid van de technische staf bij United, gunt het onze landgenoot van harte. "De manier waarop hij teruggekomen is, is fantastisch", zo liet de analist noteren bij BBC.

Alleen goals ontbreken

Volgens Neville past het spel van Fellaini perfect bij het directe voetbal van United en wijst op zijn rol bij de Rode Duivels. "Hij is op zijn best in een driemansmiddenveld, waarin hij box-to-box mag gaan, zoals bij België."

De voormalige verdediger is duidelijk fan. "Telkens wanneer ik United zag spelen dit seizoen, had Fellaini impact op het spel." Hij wijst ook op de uitstekende verstandhouding met Rooney. Het enige wat volgens Neville nog ontbreekt, zijn goals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties