Van Holsbeeck weeral fier op jeugd: "Dit is Anderlecht: artiesten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 80 reacties
Van Holsbeeck weeral fier op jeugd: "Dit is Anderlecht: artiesten"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck zat te genieten op zijn stoeltje in de eretribune terwijl zijn jeugdspelers beneden gehakt maakten van Porto. "Ik heb genoten, net als die meer dan 13.000 anderen", knikte hij.

Johan Walckiers in Anderlecht

Dat de paars-witte U19 zo zouden domineren tegen hun collega's uit Portugal had niemand verwacht. "Weeral een beloning voor de jeugdopleiding. We hebben voluit de kaart van de jeugd getrokken en dat loont."

Blij dat Leya Iseka lang vastligt

"Maar de spelers die vandaag op het veld stonden ademden ook de geschiedenis van Anderlecht uit. Hier hebben we het altijd gehad voor artiesten en dat was wat ik vandaag op het veld zag. Het Anderlecht-voetbal dat de fans graag willen zien", onderstreepte de manager.

"Maar ik zag ook een goeie mentaliteit bij die technisch onderlegde spelers. En dat is even belangrijk. Dat er veel scouts in mijn nek zaten? Gelukkig hebben we jongens als Kawaya en Bastien al voor lang vastgelegd. En ik ben blij dat we dat met Leya Iseka ook al deden", lachte hij. "De toekomst ziet er positief uit."

Dit was een feest

Maar waarom willen al die talenten naar Anderlecht komen? "Wij bieden hen school en studie aan. Elke ouder wil toch dat zijn zoon een diploma in zijn valies meeneemt. En als je dan ziet dat ze vandaag voor 13.000 man kunnen spelen... Dit was gewoon een feest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties