Hasi zag sterk Club, maar... "Ik heb in mijn leven nog van niemand schrik gehad"

Hasi zag sterk Club, maar... "Ik heb in mijn leven nog van niemand schrik gehad"
Foto: © Photonews

We zijn in de laatste rechte lijn naar de bekerfinale en van nervositeit was vrijdag bij Besnik Hasi nog geen sprake. "Schrik? Ik heb in mijn heel leven nog geen schrik gehad", lachte de Anderlecht-coach.

Johan Walckiers in Anderlecht

Natuurlijk kwam als allereerste de prestatie van Club Brugge gisteren tegen Besiktas ter sprake. "Club heeft een boost gekregen. Als je in Istanboel gaat winnen na eerst achter gestaan te hebben, krijg je vertrouwen. Dan vergeet je de vermoeidheid als je drie dagen later een belangrijke match moet spelen", aldus Hasi.

De Sutter? Fantastisch

"Ik heb het zelf als speler meegemaakt en na onze match in Moskou hebben wij ook een straffe prestatie neergezet tegen Kortrijk twee dagen later. Voor mij blijven de kansen fiftyfifty", denkt Hasi. "Maar ze hebben heel goed gespeeld. Het was een echt blok."

Eén man stak er bovenuit. Eentje die Hasi ook heel goed kent: Tom De Sutter. "Tom heeft heel goed gespeeld", zag ook de Kosovaar. "We kennen hem heel goed en hij heeft de goede vorm te pakken. Hij is fantastisch als hij kan blijven spelen en ook voor de groepssfeer is hij heel belangrijk", stak Hasi zijn lof niet weg.

De druk is hetzelfde bij Club als bij Anderlecht

Maar dat er nu meer druk is bij Club wil hij niet gezegd hebben. "De druk is hetzelfde bij beide clubs. Wij zouden nog elk jaar de Beker mogen gewonnen hebben, het daaropvolgende jaar zou de druk weer even groot zijn. Het is niet omdat Club al lang geen prijs meer pakte dat de druk groter is."

En ook qua ervaring wil Hasi geen excuses zoeken. "Brugge heeft inderdaad meer ervaring, dat wil zeggen ouderdom. Maar wij hebben de ervaring van de Champions League. Dat komt op hetzelfde neer. Wij hebben ook voor volle stadions in Arsenal, Dortmund en Galatsaray gespeeld."

Als we het ritme versnellen, kunnen we iets meer

En Hasi gaat dan ook uit van de eigen sterkte. "Ik ga niet aanpassen aan Club. Dat doen we nooit in België. Schrik na hun prestatie van gisteren? Ik heb nog nooit in mij leven schrik gehad. Het ligt heel kort bij elkaar."

Maar hij putte ook vertrouwen uit de vorige twee confrontaties dit seizoen. "Het positieve dat we daaruit meenemen is dat we ze alletwee hadden kunnen winnen. Als we het ritme versnellen, kunnen wij iets meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties