"Ik hoop op doelpunten van Mitrovic. Hoe die kerel een doelpunt viert!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 281 reacties
"Ik hoop op doelpunten van Mitrovic. Hoe die kerel een doelpunt viert!"
Foto: © SC

Zondag staat de finale van de Beker van België op het programma. Beloofd is beloofd: de eindstrijd tussen Club Brugge en RSC Anderlecht is hét ideale moment om onze Sherelle op jullie los te laten. Hier is ze dan: puur en onversneden!

Het is al een keer of dertig gezegd. Maar ik vind dat ik het nog een keertje mag zeggen: dit is dé droomfinale van vele supporters en voetballiefhebbers. En de voetballers zullen het wellicht ook wel niet onaardig vinden.

En het is dan nog eens een klassieker! Voor mij wordt de Clasico dit weekend in het Koning Boudewijnstadion gespeeld. Al heb ik gehoord dat er in Spanje alleszins ook nog een spannend treffen op het menu staat…

Mag ik even wat feiten geven?

In 1977 stonden de paars- en blauwhemden al een eerste keer tegenover elkaar op de Heizel. Club Brugge versloeg hun Brusselse rivalen toen meteen met 4-3. Ik teken alvast voor eenzelfde score. Jullie ook?

In 1994 stonden beide teams overigens nog een tweede keer tegenover elkaar. Op Sclessin nam Anderlecht revanche door met 2-0 te winnen. Club won de beker overigens in 2007 een laatste keer. En ja, dat was ook meteen hun laatste prijs. Arme jongens…

Maar toch Anderlecht?

Al verwacht ik vooral veel van de jonge kampioenenploeg van Anderlecht. En eerlijk? Voor mijn part mogen er enkele doelpunten gescoord worden door Aleksandar Mitrovic. Hoe die kerel een doelpunt viert!

Maar zondag is nog veraf. De kans bestaat altijd dat er een speler zich blesseert tijdens een gezellig spelletje kut-bal door over zijn eigen voeten te struikelen. Of misschien komen ze die befaamde hooligans tegen op hun pad?

Er wordt blijkbaar een heuse veldslag verwacht tussen beide supportersgroepen. Ik raad die mensen meteen aan om hun knokpartijtje ergens op een apart veldje te houden. We geven ze een aparte naam en een prijs. En dan is iedereen blij zeker?

Kus,

Sherelle

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties