Waarom Cercle Play-off 3 wint

Tom Stroobants
| 12 reacties
Waarom Cercle Play-off 3 wint
Foto: © Photonews

Binnenkort start Cercle Brugge voor de tweede keer in drie jaar tijd aan Play-off 3. Twee jaar geleden kon het zich redden, maar gaat dat dit jaar ook lukken?

Cercle Brugge en Lierse zullen onder elkaar uitvechten wie de eindronde met de tweedeklassers zal spelen. En wie van de twee er dus zonder pardon voor minstens een jaar in tweede klasse aan de bak moet. Twee jaar geleden slaagde Cercle erin om via play-off 3 en de eindronde in eerste te blijven. Waarom zou dat dit jaar opnieuw lukken?

Organisatie

De Vereniging eindigde als voorlaatste en start dus met drie punten voorsprong aan PO 3. Daarnaast speelt het drie van de vijf wedstrijden in eigen huis, waarvan de eerste en de laatste speeldag. Een niet te onderschatten voordeel. Cercle heeft ook meer defensieve stabiliteit dan de Pallieters. In de reguliere competitie kon het zes keer de nul houden. Lierse slaagde daar maar twee keer in. Het kreeg ook 18 doelpunten minder tegen dan de mannen uit Lier, 45 in totaal.

Met Olivier Werner in doel hebben de West-Vlamingen één van de betere doelmannen van de competitie dit seizoen. Aan de andere kant van het veld lopen dan weer Kabananga (8) en Buyl (6), die in de voorlinie het verschil kunnen maken. Bij Lierse scoorde niemand zoveel doelpunten.

Ervaring

Er zitten ook heel wat jongens met ervaring in de kern van Cercle. Spelers als Cornelis, Smolders en Werner kunnen een groep op sleeptouw nemen. Daarnaast hebben veel spelers dezelfde situatie twee jaar geleden al eens meegemaakt, en toen hebben ze het er goed vanaf gebracht.

Met de aanstelling van hoofdtrainer Dennis Van Wijk heeft de Vereniging ook een eindrondekenner in huis. De Nederlander heeft al 43 eindrondewedstrijden op zijn teller staan, ervaring zat dus. "Ik ben goed geschoold in eindrondes en ze kunnen me weinig wijsmaken", vertelde Van Wijk zelf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties