Analyse Wilmots houdt vast aan zijn trouwe luitenanten

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 13 reacties
Wilmots houdt vast aan zijn trouwe luitenanten
Foto: © photonews

Na de 5 op 9 uit de eerste drie EK-kwalificatieduels waren de ogen vanmiddag nog net iets meer op Marc Wilmots gericht. De bondscoach, die Michy Batshuayi voor het eerst laat proeven van het echte werk, stelde een logische selectie samen.

Vier centrumspitsen

Hoewel Batshuayi zijn debuut maakt, valt niemand van het vaste spitsentrio Benteke-Lukaku-Origi uit de boot. Wilmots heeft voor de centrale aanvalspositie dus vier opties voor handen, al kunnen de afgevaardigden van Marseille en Lille ook op de flank uit de voeten.

Verdediging

De weelde voorin mag dan wel rooskleurig ogen, de situatie in de achterhoede is benauwend. Das Kampfschwein kan kiezen uit zes centrumverdedigers, maar enkel van Denayer kan gezegd worden dat hij in een blakende vorm zit. De twee zuivere backs Meunier en De Bock toonden in de hel van Atatürk wel gewapend te zijn voor de oorlog.

Afvallers

Voor de jongens die er niet bij zijn, valt een logische verklaring in te roepen. Vanden Borre (al weken op zoek naar een aanvaardbaar niveau) en Praet (net terug na een rugblessure) vallen vanzelfsprekend af. En ook rastalent máár wel bankzitter Januzaj merkt nu dat de concurrentie bij de nationale ploeg moordend is.

Vaste waarden

De selectie voor de dubbele klip tegen Cyprus en Israël maakt duidelijk dat Wilmots graag met trouwe luitenant werkt. Zo houdt hij de niet volledig fitte Defour bij de groep, net als Ciman.

"Laurent kan zijn niveau dat hij 2,5 jaar haalde niet kwijt zijn na twee maanden bij Montréal Impact ", luidde het op de bekendmaking. Eerder liet Wilmots ook al verstaan dat Gillet nog zeker tot 2016 de derde goalie blijft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties