Jonge Red Flames kloppen nu ook Rusland op weg naar EK

De Flames U17 zijn momenteel in Sotchi, Rusland om er een eliteronde af te werken op zoek naar een ticket voor het EK. Na Roemenië ging nu ook gastland Rusland voor de bijl, vrijdag is het D- day tegen Spanje voor een stek op het EK.

België won op speeldag 1 al verrassend vlot van Roemenië (5-0), vandaag volgde een duel met thuisland Rusland. En dat was toch wel een tegenstander van een ander kaliber.

De Priester zorgt voor de bevrijding

Dat het bij de rust nog 0-0 stond was een half mirakel, want België had enkele kansen. Guns miste onder andere een strafschop, in de tweede helft was het uiteindelijk Amber De Priester die voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde.

Rusland kon niets meer terugdoen, 6 op 6 zo voor België. Vrijdag wordt tegen Spanje gespeeld om een stekje op het EK in IJsland. Ook de Spanjaarden haalden al 6 op 6, maar hebben een beter doelsaldo. Toch kan een gelijkspel ook voldoende zijn om later nog beste tweede te worden.

België begon met:  Baccarne,Wijnants, Raemdonck, Tison, Vanmechelen, Ndoutou E. Missipo,Appermont, De Priester, Asselberghs, Guns, Dhont