Bijna was een decennium voetbalgeschiedenis weg

Bijna was een decennium voetbalgeschiedenis weg
Foto: © SC

Gisteren lieten 150 mensen het leven na een vliegtuigcrash boven de Franse Alpen. Het scheelde niet veel of ook de hele selectie van Dalkurd FF, een Zweedse derdeklasser, had in de brokken moeten delen. En dan was een decennium voetbalgeschiedenis in een keer voorbij. Een uniek verhaal ...

De Zweedse derdeklasser Dalkurd FF ging van Barcelona naar Düsseldorf vliegen en had zoals geweten als een van de opties het betreurde vliegtuig. Een groot deel van de ploeg had er dan nu niet meer geweest.

Maar het is een zeer sterk verhaal, dat Dalkurd. Een Zweedse derdeklasser met meer dan 800.000 (!) likes op facebook, dat zie je namelijk niet veel. De hele Koerdische gemeenschap over de hele wereld steunt dan ook deze club.

De club uit Borlange bestaat nog maar 10 jaar, maar zorgde daarin al voor een remonte van de zevende naar de derde klasse in het land. En hoewel ze maar voor gemiddeld 500 supporters spelen, voelen ze dus ook de steun van de hele wereld.

De redactie van Voetbalkrant.com wil via deze weg nogmaals haar medeleven betuigen aan de families en vrienden van alle slachtoffers die gisteren het leven hebben gelaten in de betreurde crash.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties