Ferreira-Carrasco wil ook echt Rode Duivel worden: "Ik kom niet om op de bank te zitten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 31 reacties
Ferreira-Carrasco wil ook echt Rode Duivel worden: "Ik kom niet om op de bank te zitten"
Foto: © Photonews

We zagen de voorbije dagen een enorm gretige Yannick Ferreira-Carrasco op de trainingen van de Rode Duivels. De flankaanvaller is geen groentje meer in de selectie, maar wacht nog steeds op de eerste speelminuten. "Maar de coach beslist wie er in de ploeg zal staan."

Cédric De Volder in Neerpede

Nochtans is het geduld van Yannick Ferreira-Carrasco niet eindeloos. Een dikke week geleden liet hij nog optekenen dat hij nog drie jaar wil wachten op die eerste speelminuten. En in het andere geval zal hij niet twijfelen als Spanje of Portugal op de deur kloppen. 

"Ik zal me pas echt een Rode Duivel voelen als ik ook effectief eens gespeeld heb", aldus onze landgenoot met zuiderse roots. "Maar ik ben natuurlijk ook al enorm blij om tot de selectie te horen. Al ben ik ambitieus en kan ik niet tevreden zijn met een plaatsje op de bank."

Ik ben ambitieus en kan niet tevreden zijn met een plaatsje op de bank

Ferrera-Carrasco weet ook niet onmiddellijk waarom hij nog niet aan spelen is toegekomen. "Dat moet je aan de bondscoach vragen. Maar ik hoop alleszins dat ik zo snel mogelijk mag spelen."

Dus we moeten het aan Marc Wilmots vragen? Geen probleem, Yannick! "Ferreira-Carrasco is er nu al een aantal keer bij", vertelt de selectieheer. "Ik heb de voorbije maanden een mooie evolutie gezien bij hem."

"Bovendien heeft hij nu ook een interessant profiel", besluit Wilmots. "Een beetje zoals de afwezige Kevin Mirallas. Al vind ik dat hij nog meer moet durven. Je kan niet scoren als je niet naar de goal schiet, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties