Waarom Lierse Play-off 3 wint

Tom Stroobants
| 18 reacties
Waarom Lierse Play-off 3 wint
Foto: © SC

Binnenkort moet Lierse vol aan de bak in Play-off 3 tegen Cercle Brugge. Het is de eerste keer dat het veroordeeld is tot het spelen van PO3. Kunnen zij doen wat Cercle twee jaar geleden deed?

Lierse en Cercle Brugge zullen onder elkaar uitvechten wie de eindronde met de tweedeklassers zal spelen. En wie van de twee er dus zonder pardon voor minstens een jaar in tweede klasse aan de bak moet. Lierse speelde nog nooit eerder play-off 3. Waarom zouden de Pallieters erin slagen om Cercle naar uit eerste klasse te duwen?  

Jong enthousiasme

In de reguliere competitie trok Lierse twee keer aan het langste eind in de onderlinge confrontaties. Zowel in het Jan Breydelstadion als op het Lisp werd gewonnen met 2-1. Als Lierse de eerste wedstrijd van PO 3 meteen kan winnen, kan dat een enorme mentale boost geven.

De Pallieters spelen met een heel jonge ploeg. Dat kan zeker een pluspunt betekenen. In de laatste weken van de reguliere competitie legde Lierse bij wijlen goed voetbal op de mat. Verschillende jongens kennen elkaar van in de jeugd en kunnen het goed met elkaar vinden. Als ze veel enthousiasme aan de dag kunnen leggen, kunnen ze het de Vereniging zeker moeilijk maken.

Kasmi

Zo heb je bijvoorbeeld Faysel Kasmi. Hij is een van de spelers die de ploeg op sleeptouw nam op het einde van de competitie. Hij scoorde vier van de laatste zes doelpunten dat Lierse maakte in de competitie. Zijn kwaliteiten werden al snel zichtbaar. De 19-jarige middenvelder zal zijn medemaats de weg moeten wijzen.

Lierse-coach Olivier Guillou kent heel wat jongens van bij de jeugd. Ze kennen en begrijpen elkaar dus. Sinds hij hoofdtrainer werd, zagen we af en toe toch al heel wat verbetering in het spel van de rode lantaarn. Hoewel het resultaat vaak uit bleef. Voor de play-offs heeft hij zeker en vast een plannetje klaarliggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties