Reactie Kompany na zijn rode kaart: "Ik wou die bal zelfs niet meer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 69 reacties
Kompany na zijn rode kaart: "Ik wou die bal zelfs niet meer"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heel lang leek er in Israël geen vuiltje aan de lucht, tot Vincent Kompany aan het dribbelen ging links vooraan. Een trekfout én een tweede geel waren het gevolg. De kapitein deed achteraf zijn relaas.

Sander De Graeve in Jerusalem

"Ik zal er wellicht altijd een andere mening op nahouden dan de scheidsrechter", aldus Kompany achteraf. "Ik voelde dat ik de fout ging maken, dus ik probeerde er nog af te blijven, zelfs te stoppen met lopen. Ik wou die bal niet meer, maar die kwam toch nog in mijn voeten. Dan wist ik wat er ging komen."

"Ach, wanneer je alles geeft, mag je jezelf niets verwijten." Kompany kwam ook positief in beeld. "Mijn assist was blijkbaar buitenspel, maar dat weet ik nu pas. Het blijft toch een assist. Ik ben heel tevreden dat de ploeg zoveel discipline en mentale weerbaarheid getoond heeft."

Er hebben wel slechtere spelers van daar gescoord

Het gemak droop er vanaf in de eerste helft, maar na zijn rode kaart werd het nog moeilijk. "Het ging té makkelijk, we waren misschien iets té dominant. Het is zo gevaarlijk om te verslappen." Kompany probeerde zelfs een knal van aan de middenlijn.

"Er hebben wel slechtere spelers gescoord van die positie. Ik dacht: 'waarom niet?' Misschien probeer ik het de volgende keer niet meer, maar niemand heeft het me kwalijk genomen", sloot de kapitein af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties