De Wilde, de man die de duiventil op Freethiel moet afbreken

De Wilde, de man die de duiventil op Freethiel moet afbreken
Foto: © SC

Filip De Wilde is door Waasland-Beveren toegevoegd aan de sportieve staf voor volgend seizoen. Op de Freethiel moet hij een nieuw transfersysteem gaan invoeren. Niet langer 30 spelers halen en hopen op het beste, maar gerichte meerwaardespelers.

Bij Waasland-Beveren hadden ze er de voorbije jaren een handje van weg: een karrevracht spelers binnenhalen en dan in de loop van het seizoen kijken wie er wel of niet bij past. "Mijn ervaring in het profvoetbal zou daar wel kunnen helpen. Het is duidelijk dat het de voorbije jaren niet op de juiste manier verliep", aldus De Wilde.

Maar Waasland-Beveren beseft dat nu blijkbaar ook. "Ze willen een heel andere manier invoeren en daarom ook mijn aanstelling. Ik ga niet full time voor hen werken, want ik blijf ook nog actief bij de KBVB. Maar sinds vorige week ben ik er al mee bezig. Samen met manager Dirk Poppe kijken we wat we kunnen doen naar volgend seizoen toe."

"Voor mij is het eigenlijk allemaal nog vrij nieuw. Ik heb vooral ervaring op het praktische vlak, als trainer dus, niet als beleidsman. Ik heb nog een weg af te leggen, maar kan ook profiteren van de ervaring van Poppe. Het is een wisselwerking." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties