Top&Flop Feestje Achter de Kazerne, Kabananga brengt Cercle in problemen

Feestje Achter de Kazerne, Kabananga brengt Cercle in problemen
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

'Oh wat is het leven fijn als de zon schijnt'

In play-off 2 is het ook plezant, toch als u een ticketje heeft gekocht Achter de Kazerne. Onder het motto: ieder drama (play-off 2) wordt een dolle klucht ... Wat is het leven fijn als de zon schijnt.

Ivan 'Obracadabra' Obradovic knalde zelfs een voorzet pardoes in doel. Rik De Saedeleir zaliger zou gewag maken van 'Zeker dat het een voorzet was', maar we gaan het niet erg vinden. 4-0 tegen Genk, altijd tof. En ohja: voor 10.003 supporters, dat is ook zo atypisch play-off 2. 

Keuzes van Peter Maes

Vanaken speelde na de rode kaart van Overmeire iets lager, iedereen moest mee verdedigen - maar: met Ansah en Besart wél extra snelheid in de ploeg brengen.

Het tactisch steekspel van Maes werkte als nooit tevoren. Zo boekt hij met zijn Lokeren vermoedelijk een ticketje voor de finale van play-off 2. 

Obbi Oulare

En dan was er nog die geniale invalbeurt van ene Obbi Oulare. De nieuwe Amokachi hoorden we al onder de fans van blauw-zwart. Dat is misschien nog wat voorbarig, maar goed.

Obbi dartelde, Obbi werkte en Obbi ging vooruit. Een corner afdwingen en hem zelf binnenkoppen, binnenkort komt de dag dat hij ook nog zelf de corner gaat trappen ...

FLOP

Junior Kabananga

"Als hij maar geen voetballer wordt, ze schoppen hem misschien halfdood." Zo moet de familie Mojsov zich gevoeld hebben tijdens de match tussen Cercle Brugge en Lierse.

Wat die Junior Kabananga dacht gevonden te hebben was beneden alle peil. Temeer hij verder eigenlijk geen bal goed raakte en hij een opgelegde kans miste.

Reffen in vorm op Jan Breydel

"Wie die penalty niet zag, is blind", klonk het na Club Brugge - Anderlecht. Een foutje van De fauw was niet helemaal goed ingeschat door Verbist.

En vrijdag was ook zijn collega Wouters van Gods hand geslagen - keer op keer ging hij de mist in en strooide hij met kaarten in de verkeerde richting. 

Kerkhof annex massagraf play-off 2

Halfweg play-off 2 hebben de twee ploegen die enig voetbal op de mat hebben gebracht de macht gegrepen, voor diverse andere teams duurt de martelgang gewoon verder.

De massale belangstelling van de fans - zonder genodigden en gratis kaarten zou er vermoedelijk op Le Cannonnier & co werkelijk niemand meer zijn - helpt ook voor teams om gemotiveerd te blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties