Van Acker: "We moeten naar onszelf durven kijken"

Van Acker: "We moeten naar onszelf durven kijken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle degradeert naar tweede klasse. Dat is - behoudens een strijd aan de groene tafel met Moeskroen-Péruwelz - na afgelopen weekend een feit. "En dus moeten we ook naar onszelf kijken", klinkt het bij Thibaut Van Acker.

Het zat ook in de laatste match nochtans niet mee voor Cercle Brugge. Een strafschop tegen na handspel en zelf een strafschop niet gekregen. “Bourdin gleed door en kreeg de bal tegen zijn hand. Het was misschien wel licht”, zag ook Van Acker.

“En zelf hadden we misschien ook wel een elfmeter kunnen krijgen. Maar we moeten ook naar onszelf kijken en de hand in eigen boezem durven steken”, ging hij verder.

We moeten opnieuw beginnen bouwen

“Het is heel erg jammer, maar we moeten eerlijk zijn: we hebben het nagelaten om het af te maken”, sakkerde Van Acker.  “De ontgoocheling in de kleedkamer? Die was groot ja, we waren terneergeslagen.”

Daarin werd hij ook bijgetreden door voorzitter Schotte: “We hebben veel pech gehad en de beslissingen waren niet in ons voordeel op de cruciale momenten. Maar het was globaal niet goed genoeg en we moeten nu opnieuw beginnen bouwen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties