Club mag zich aan iets verwachten: "Het wordt oorlog"

Club mag zich aan iets verwachten: "Het wordt oorlog"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht lopen ze van voorzitter tot kuisvrouw met het mes tussen de tanden rond. De titelstrijd is voor hen nog absoluut niet gestreden en dat was er donderdag ook aan te merken. De straffe uitspraken vlogen in het rond. Zondag zal het op het veld moeten waargemaakt worden.

Johan Walckiers in Neerpede

Roger Vanden Stock heeft het hart op de tong. "Als pure voetballiefhebber heb ik gezien wat ik gezien heb. We hadden de bekerfinale kunnen winnen. Maar ook, als je op het veld van Club zo dominant gaat spelen, dan kunnen we zeggen dat we beter zijn", vindt de preses.

We kunnen zeggen dat we beter zijn

Maar hij weet ook dat er gewonnen moet worden. Met nog vier confrontaties is een gelijkspel niet genoeg. "Ja, dat weet ik. Normaal moet je in de play-offs zeven van je tien wedstrijden winnen. Wij verloren er al drie, dus we moeten alles winnen."

"Maar binnen de club zijn we er altijd blijven in geloven. Vorig jaar stonden we er nog slechter voor. En ja, als het niet lukt, is het eens een jaar zonder titel. Het kan niet elk jaar Anderlecht zijn", relativeerde hij nog. Maar hij beloofde nog één ding: "Zondag wordt het oorlog"

Anderlecht staat scherp, héél scherp

Maar bij Herman Van Holsbeeck klonk de strijdvaardige taal nog iets stoerder. "Ze zijn met ons nog niet klaar", aldus de manager. "Heel Anderlecht staat scherp, héél scherp. Die vierde titel op rij hebben we nooit opgegeven."

"Maar als Gent alles wint, worden we het niet. Zondag verwacht ik wel het allerbeste Anderlecht. Als Mitro een goeie dag heeft, hebben we veel kans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties