Mujangi Bia was nog nooit zo belangrijk en wel daarom

Tom Stroobants
| 9 reacties
Mujangi Bia was nog nooit zo belangrijk en wel daarom
Foto: © photonews

Mujangi Bia is bezig aan zijn beste seizoen uit zijn carrière. Afgelopen weekend scoorde hij twee keer tegen Kortrijk en bracht zijn doelpuntentotaal daardoor op 14. De 25-jarige eeuwige belofte van Standard lijkt dit jaar heel wat stappen vooruit te hebben gezet.

Met 14 doelpunten en 7 assists is hij de meest efficiënte speler van de Rouches dit seizoen. De voorbije seizoenen begon Bia vaak uitstekend aan de competitie, maar zakte nadien vaak weer weg. Dit jaar kan hij de positieve lijn toch doortrekken. Hoe komt dat plots?

Efficiëntie

De flankspeler van Standard is een belangrijke pion in de voorlinie. Hij lag aan de basis van 21 doelpunten, zijn beste prestatie ooit. Ex-Standardspeler Guy Vandersmissen merkte dat ook op. “Hij speelt niet altijd even goed, maar zijn statistieken zijn wel uitstekend. Dat is uiteindelijk toch het belangrijkste.”

Volwassenheid

Bia lijkt dit seizoen ook volwassener te zijn geworden. Hij windt zich minder op als er iets niet goed gaat op het veld, denkt mee na op het veld over de wedstrijd in plaats van gewoon zijn ding te doen, én hij verschijnt op een positieve manier in de media.

“Ik ken hem niet echt persoonlijk, maar ik heb ook gelezen dat hij naast het veld wat rustiger is geworden. Zoiets kan zeker meespelen om op het veld betere prestaties neer te zetten.”

Constante in prestaties

De voorbije jaren wisselde Bia goede met minder goede prestaties af. Dit seizoen presteert hij het hele seizoen op een constant niveau. Hij heeft wel enkele kleine dipjes gekend, maar over de gehele lijn is dit zijn eerste volledige seizoen waarin hij zijn niveau kan aanhouden.

Misschien hebben de drie verschillende trainers die dit jaar de revue passeerden in Luik daar wel iets mee te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties