De Keersmaecker na verlies van 3,2 miljoen euro: "Ik ben de beste kandidaat"

bart ver elst
| 23 reacties
De Keersmaecker na verlies van 3,2 miljoen euro: "Ik ben de beste kandidaat"
Foto: © photonews

François De Keersmaecker is er op gebrand om opnieuw herverkozen te worden als voorzitter van de KBVB. In HNB geeft de huidige bondsvoorzitter toe dat er fouten zijn gemaakt bij de bond, maar dat hij zichzelf toch als kandidaat nummer één ziet om opnieuw verkozen te worden.

"Er is in het verleden niet altijd voor de goedkoopste en meest efficiënte oplossing gekozen", aldus De Keersmaecker, die daarmee ook doelt op het beleid van ex-CEO Steven Martens. "Een vzw moet zo efficiënt mogelijk met haar middelen omgaan."

Ook de fandag van de Rode Duivels in Oostende was geen financiële voltreffer. Er werd 130.000 euro verlies gemaakt en in totaal een verlies van 3,2 miljoen euro. "We stevenen af op een verlies, maar laat me duidelijk stellen: de bond is financieel gezond en geen financiële puinhoop."

Mensen denken dat wij van de ene receptie naar de andere gaan

Toch blijft De Keersmaecker geloven in zijn kansen om zichzelf op te volgen. "Ik ben denk ik nog steeds de beste kandidaat", zegt de huidige voorzitter. "Natuurlijk geef ik dus toe dat er fouten zijn gemaakt, maar er zijn ook meteen maatregelen genomen om deze fouten recht te zetten."

En FDK wil nog iets verduidelijken: "Mensen denken dat wij bobo's zijn die van de ene receptie naar de andere gaan. Laat me duidelijk zijn, zo is het niet. Ik werk ook nog als advocaat en sta elke dag om 7u15 op en ga om 1u30 slapen. Ik klaag niet, maar ik werk veel harder dan de mensen denken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties