De Keersmaecker verdedigt zich: "Dat was de verantwoordelijkheid van Martens"

De Keersmaecker verdedigt zich: "Dat was de verantwoordelijkheid van Martens"
Foto: © SC

François De Keersmaecker heeft woelige maanden achter de rug. De bondsvoorzitter kreeg de wind vol van voren nadat een audit aan het licht bracht dat de financiële situatie van de Bond allesbehalve rooskleurig was. Maar in HLN vecht hij nu met kracht terug.

Eerst over wat er fout liep. "Er heerste een mentaliteit: 'Wij zijn een vzw en we moeten geen winst maken, dus kunnen we alles uitgeven wat binnenkomt.' Die redenering is fout. Er moet gewerkt worden binnen bepaalde budgetten, maar dat is niet altijd gebeurd. Dat was een verantwoordelijkheid van Steven Martens."

De Keermaecker verdedigt zich nog op andere punten. "Onze keepertrainer die betaald werd via een buitenlandse vennootschap, dat kon niet. Ethisch niet te verantwoorden. Daar is een einde aan gesteld."

Die reis was nodig, maar de factuur lag wel érg hoog

"Dat reisje naar Brazilië met Brusselse politici was nodig voor Euro 2020. Al lag de factuur van 154.000 euro érg hoog", geeft hij toe. "En ja, er is een beleid rond bedrijfswagens, maar we gebruikten dat als loonsverhoging in natura. Dat wordt op punt gesteld."

Ook Wilmots mocht veel onder Steven Martens. "Er zijn nieuwe, duidelijke lijnen getrokken voor de bondscoach. De Rode Duivels mogen geen 'staat binnen de staat' worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties