"Kortrijk kan vreemdelingenlegioen zoals Lierse worden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
"Kortrijk kan vreemdelingenlegioen zoals Lierse worden"
Foto: © photonews

Met de komst van Vincent Tan heeft KV Kortrijk eindelijk zijn lang verwachte overnemer beet. De voetbalwereld maakt zich zorgen om de komst van de excentrieke Maleisiër. En terecht vindt sportecomoom Trudo Dejonghe.

Door Diederik Geypen

Met de 63-jarige Tan mengt alweer een 'nieuwe rijke' zich in ons voetbal. "Zulke figuren willen uitpakken naar de buitenwereld toe", vertelt Dejonghe tegenover Voetbalkrant.com. "Van paarden- en kamelenstallen tot voetbalploegen. Kortrijk wordt een toyclub van die Maleisiër."

Kortrijk wordt een toyclub van die Maleisiër

De Belgische regelgeving zorgt ervoor dat we ons zorgen moeten maken. "Wij hebben geen beperking op het aantal niet-EU-spelers die bovendien voor een héél laag loon hier komen voetballen", aldus Dejonghe. "Zo kan je een vreemdelingenlegioen als bij Lierse krijgen."

"Wij zijn niet de zwakste of sterkste competitie in Europa. Je kan hier jongeren dus goedkoop laten spelen in plaats van de eigen jeugd. De gevolgen voor de eigen opleiding zullen een drama zijn vrees ik."

Dejonghe reikt ook een oplossing aan. "Kortrijk heeft 5 miljoen euro gekost. Dan had je ook aandelen kunnen uitschrijven en met een aantal mensen de club kopen zoals in andere bedrijven gebeurt."

Drama voor de eigen jeugdwerking

"Ze waren al jaren op zoek naar een overnemer. Het is raar dat niemand van die steenrijke mensen uit de regio zich heeft gemeld. Voetbal is natuurlijk voor weinigen een prioriteit", besluit Dejonghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties