Analyse Jawel, de Europa League-finale zorgt voor hartzeer bij Club Brugge

Jawel, de Europa League-finale zorgt voor hartzeer bij Club Brugge
Foto: © Photonews

Club Brugge reed afgelopen seizoen een prachtig Europees parcours. De West-Vlamingen werden pas in de kwartfinale uitgeschakeld door het illustere Dnipro Dnipropetrovsk. De Oekraïners spelen morgenavond de Europa League-finale. En dat bezorgt blauw-zwart hartzeer.

Door Cédric De Volder

Club Brugge kreeg namelijk een unieke kans om door te stoten naar de halve finales van de Europa League. Unieke kans? Meer zelfs: voor de meeste spelers van blauw-zwart zelfs de enige kans op Europees succes.

Alles en iedereen probeerde dan wel positief te blijven na de uitschakeling in Kiev, maar dat was slechts schone schijn. Club werd uitgeschakeld door een club die zeker niet beter was, punt.

We willen natuurlijk niet opperen dat blauw-zwart ook SSC Napoli had opzijgezet, maar in een halve finale is alles mogelijk. Hoe hard die uitschakeling is aangekomen op Jan Breydel? Harder dan iedereen denkt!

Is het toeval dat de blauw-zwarte machine begon te stokken na de uitschakeling? Het antwoord is simpel: nee! De benen waren dan wel vermoeid, maar vooral de mentale slag was enorm. 

Unieke kans? Ja!

Wat we hier willen zeggen? Had Club Brugge de Europa League dit seizoen gewonnen? Wellicht niet. Was het een unieke kans voor een Belgisch team om toch een gooi te doen naar de eindzege. Ja! En dat beseft men op Olympia ook...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties