Breekt Messi zaterdag ook dit record?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Breekt Messi zaterdag ook dit record?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag is het zover. Dan staat de finale van de Champions League op het programma. Daarin nemen FC Barcelona en Juventus het tegen elkaar op. De mannen uit Turijn breken zich ongetwijfeld al weken het hoofd hoe ze het aanvallende geweld van de 'Blaugrana' gaan kunnen tegenhouden.

Zo loopt er bij Barça ene Lionel Messi rond. De Argentijnse superster kan zaterdag in Berlijn een nieuw record op zijn naam schrijven. Als hij erin slaagt Juve-doelman Gianluigi Buffon te verschalken, zal hij de eerste speler ooit worden die in 3 CL-finales wist te scoren.

Voorlopig staat de Vlo nog op gelijke hoogte met Raul (2000, 2002), Samuel Eto'o (2006, 2009) en Cristiano Ronaldo (2008, 2009). De 27-jarige spits van Barcelona scoorde zelf in de finales van 2009 en 2011. Telkens was het Manchester United dat de klasse van Messi mocht aanschouwen.

Klaar voor nieuwe CL-titel

In een interview met de UEFA geeft Messi aan dat die 2 doelpunten erg belangrijke treffers waren in zijn carrière. Ook blikt de Argentijn vooruit. "We kunnen weer de Champions League winnen, maar Juventus is een sterke tegenstander. En in een finale kan alles gebeuren. Maar we zijn voorbereid."

Het interview met Messi en zijn goals in de vorige finales van de Champions League.


Messi says the team have worked hard to reach...
door fcbarcelona

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties