Wilmots praat niet als coach die de nationale ploeg gaat verlaten

Wilmots praat niet als coach die de nationale ploeg gaat verlaten
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Woensdag was er een opmerkelijke verandering in de toon bij Marc Wilmots te bemerken. Vragen van buiten- of binnenlandse journalisten over Schalke laat hij steevast beantwoorden door persverantwoordelijke Pierre Cornez: "Daar geven we geen commentaar over".

Johan Walckiers in Bordeaux

Opmerkelijk na de bom die hij vorige week dropte: Wilmots spreekt weer over de toekomst bij de nationale ploeg. Zo kondigde hij de nieuwe hiërarchie der kapiteins aan en voegde daar fijntjes aan toe: "Of die volgorde zo zal blijven, herbekijken we wel binnen twee jaar."

Twee jaar? Dat is dus ver na het EK. Gisteren was er een algemene vergadering bij de KBVB, maar wat daar besloten is, blijft nog geheim. In ieder geval was het opvallend hoe de bondscoach ook over het EK sprak.

Eén telefoontje en in het ziekenhuis staan ze tot onze beschikking

Vooral over het oefencomplex voor het EK dan. "We hebben een optie genomen en voor mij is het perfect: ik ken iedereen, één telefoontje van mij en in het ziekenhuis staan ze tot onze beschikking. Het enige wat ik niet kan controleren is het weer in Bordeaux: het kan 20 of 35 graden worden."

En Wilmots ging door. "Maar dat zie ik dan wel op de dag zelf. We kunnen de uren van de trainingen verschuiven tijdens het EK, dat is geen probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties