Deschamps laconiek: "Dit is het verschil tussen Frankrijk en België"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
Deschamps laconiek: "Dit is het verschil tussen Frankrijk en België"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Didier Deschamps steekt zijn bewondering voor de Rode Duivels niet onder stoelen of banken. Hij noemt de partij van morgen een 'prestigematch' en de Rode Duivels 'wereldtop'.

Robby Morren in Parijs

"Het verschil tussen België en ons is simpel: 7 plaatsen op de wereldranglijst", lacht de bondscoach. "Zij haalden de kwartfinale op het WK en na die nederlaag tegen Argentinië verloren ze niet meer. Hun tweede plaats op de FIFA-ranking is dus niet toevallig."

"België behaalt nu al een drietal jaren hele mooie resultaten. Het is een team met heel veel individuele kwaliteiten, in het bijzonder offensief met spelers als Hazard, Benteke, De Bruyne, Mertens en Lukaku."

"Al hun spelers maken een mooie evolutie door bij grote clubs. Zij horen bij de beste teams in Europa en zelfs in de wereld. Het enige wat zij misschien nog wat missen is ervaring."

Eden Hazard

Een bijzonder belangrijke schakel in het elftal van Wilmots is Eden Hazard. "Hij is een beslissende speler, hij is efficiënt, sterk met de bal aan de voet en kan met een actie het verschil maken", weet Deschamps.

Hoe ga je daar als bondscoach mee om? "Ach, het is heel moeilijk om zulk een speler af te stoppen. We zullen heel waakzaam zijn en trachten zijn acties te beperken want hij heeft een grote invloed op het team."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties