Barcelona-keeper daagt eigen club voor de rechter

De Wit Bram
| 7 reacties
Barcelona-keeper daagt eigen club voor de rechter
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gebeurt nog dat voetballers hun ex-ploeg voor de rechter slepen indien de club haar verplichtingen ten opzichte van de speler niet is nagekomen. Claudio Bravo, de vaste nummer 1 van Barcelona afgelopen seizoen, daagt nu ex-ploeg Real Sociedad én huidig werkgever Barcelona voor de rechter.

De 32-jarige Chileense international verliet na een sterk WK in Brazilië de Spaanse eersteklasser Real Sociedad, waar hij al sinds 2006 speelde. Hij tekende een contract bij de club van Messi en veroverde een basisplaats voor de wedstrijden in de Primera Division onder coach Luis Enrique.

De Blaugrana betaalden zo’n 13 miljoen euro voor hun nieuwe keeper en Bravo had contractueel gezien recht op 10 procent van de transfersom, 1,3 miljoen euro dus. Bijna een jaar na de overstap heeft de Chileen nog geen cent van dat geld gezien, zo schrijft de Spaanse krant AS.

Nakomen van zakelijke afspraken

Bravo besloot nu actie te ondernemen en daagt zijn oude en huidige club voor de rechter. De doelman verwacht niet dat Barça met het geld over de brug komt, maar wil vooral dat Real Sociedad zijn zakelijke afspraken nakomt en dat Barcelona erkent dat het weet had van de clausule.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties