Antwerp bezorgt tweedeprovincialer kopzorgen

Antwerp bezorgt tweedeprovincialer kopzorgen
Foto: © photonews

Het enthousiasme bij tweedeklasser Antwerp is groot. Onlangs waren er nog zo'n 4000 supporters aanwezig op de eerste training van de traditieclub. Volgende week woensdag speelt het haar eerste oefenwedstrijd, en dat op het veld van Rochus Deurne, een Antwerpse ploeg uit tweede provinciale.

In een interview met Gazet van Antwerpen legt Rochus Deurne-voorzitter Norbert Loyaerts, zelf een Antwerp-supporter, zijn dubbel gevoel uit. “Ik ben blij met de belangstelling, maar volgens mij gaan die 4000 fans van op de eerste training ook naar hier komen, en misschien zelfs nog meer.”

En dat is een probleem. “We kunnen hier normaal iets van een 870 man ontvangen. We hebben dat al kunnen optrekken tot 1592, en nu proberen we nog een parking hier in de buurt open te stellen, zodat we nog eens 1500 mensen extra kunnen opvangen, maar dat mag voorlopig nog niet.”

Feest liefst op Rochus Deurne

Loyaerts hoopt toch dat de match op Rochus Deurne zal kunnen doorgaan. Hij droomt al 30 jaar van Antwerp te mogen ontvangen, wat nu ook gelukt is. “Dit jaar vieren we ons 95-jarig bestaan, we willen de match dus heel graag hier spelen. Het moet hier een feest worden.”

Toch houdt Loyaerts ook rekening met een plan B. “Als er teveel overlast zou zijn, dan moeten we nadenken of we de wedstrijd niet beter op de Bosuil spelen. Maar de doelstelling was om Antwerp hier op Rochus Deurne te laten spelen, en daar doen we alles voor om dat te laten lukken.”

Groot scherm

De voorzitter zit nog samen met mensen van Antwerp en ook het plaatsen van een groot scherm is een mogelijkheid. “Ik wil eraan werken, tot zelfs een uur voor de wedstrijd. Alles moet pico bello in orde zijn, en dat zal ook wel zo zijn. Maar het moet voor iedereen goed zijn”, zo besluit Loyaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties