Dit heeft Anderlecht nog nodig om mee te spelen voor de prijzen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 218 reacties
Dit heeft Anderlecht nog nodig om mee te spelen voor de prijzen
Foto: © Photonews

De plekjes in play-off 1 worden duur in het seizoen 2015-2016. Meer dan ooit hebben de 'kleintjes' ambities om mee te spelen, dus is het aan de G5 om gewapend aan het seizoen te beginnen. Wij kijken wat ze nodig hebben om het waar te maken, vandaag nemen we Anderlecht onder de loep.

Door Diederik Geypen

Na de teleurstellende derde plaats van vorig seizoen wil Anderlecht dit jaar weer voor de oppergaai meestrijden. Vier weken voor de competitiestart is de Belgische recordkampioen nog een vat vol twijfels.

Doelmannenkwestie

Uitkijken wordt het doe dan ook wie de plek onder de lat zal inpalmen. Roef moet na zijn knalprestatie tegen Club Brugge in PO1 een volwaardige kans krijgen. Het zal iedereen benieuwen of Besnik Hasi de reservedoelman in de voorbereiding op gelijke voet plaatst met aanvoerder Proto.

Achterin lijkt enkel Deschacht op dit moment een zekerheid. Vanden Borre moet de draad na een desastreus seizoen weer oppikken. Om het nakende vertrek van Mbemba op te vangen, speuren de Brusselaars naar een vervanger van internationaal niveau. Op linksback is Obradovic (KVM) de topprioriteit.

Vier man voor drie plaatsen

Om het centrale middenveld op te vullen heeft paars-wit keuze te over. Met vier jongens voor drie plaatsen zal er zelfs eentje uit de boot vallen. Het trio dat in de play-offs zijn kans kreeg - Defour-Tielemans-Praet - ligt op dit moment vast.

Wat met Mitrogol?

Blijven over: de drie aanvallers. Najar houdt vast aan zijn rechterflank en een (fitte) Suarez zal links zijn kans krijgen. De centrumpositie blijft het grootste vraagteken.

Mitrovic, vorig seizoen Gouden Stier met twintig goals, flirt nadrukkelijk met Benfica Lissabon. Zijn gedoodverfde opvolger Carrillo (Arg) is intussen rond met AS Monaco.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties