Opwaardering reguliere competitie: Europees ticket voor winnaar

Caroline Tonnelier
| 18 reacties
Opwaardering reguliere competitie: Europees ticket voor winnaar
Foto: © photonews

De Pro League nam vrijdag een aantal beslissingen over de toekomst van de Belgische competitie. Onder meer het vraagstuk over het al dan niet behouden van de puntendeling lag op tafel.

In tegenstelling tot onze eerdere berichtgeving, waarvoor onze excuses, werd de puntendeling dan toch niet afgeschaft. Onder meer Club Brugge en Anderlecht waren hiervoor vragende partij, maar zij kregen dus geen gehoor.

Er komt wel een wijziging voor de winnaar van de reguliere competitie. Die is nu sowieso verzekerd van een Europees ticket. Als de winnaar van de Beker van België op plaats één of twee eindigt na de play-offs krijgt de winnaar van de reguliere competitie het derde Europees ticket, dat toegang geeft tot de groepsfase.

Gele kaarten kwijtgescholden

In het andere geval wordt het een ticket voor de voorrondes. Al lijkt de kans eerder klein dat dit scenario van toepassing is. Verder werd ook beslist dat gele kaarten uit de reguliere competitie kwijtgescholden worden bij de start van de play-offs. In die eindstrijd zal men wel al na drie kaarten een schorsing krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties