Waasland-Beveren wint weer en vertrekt met perfect rapport op stage

Martijn Goethals
| 2 reacties

Beter kun je een nieuw voetbalseizoen niet beginnen. Nadat Waasland-Beveren eerder al streekgenoten Melsele en Kruibeke met gemak opzij zette, ging vandaag derdeklasser Bornem voor de bijl. Het werd 0-3 na een aangename oefenpot.

Het zwoele zomerweer zorgde ervoor dat de wedstrijd tegen een kruiptempo van start ging. Pas na 21 minuten brak nieuwkomer Zinho Gano de ban met een eenvoudige binnentikker. Op het halfuur verdubbelde ex-Roeselarespeler Myny de score vanop hoekschop.

Na de koffie maakten beide partijen er een trage zomerwandeling van. Pas in de 77e minuut kon de ingevallen Ibou na een knappe combinatie met Gano en Moulin de 3-0 eindstand op het bord zetten.

9 (!) nieuwkomers aan de aftrap

Leuk wedstrijdfeitje: bij Waasland-Beveren was het ver zoeken naar vertrouwde gezichten. Enkel Maric en Emond maakten het vorige seizoen mee. Waasland-Beveren begon met: Goblet, Caufriez, Leemans, Buatu, Langil, Myny, Gano, Maric, Moulin, Emond en Jans.