Coach en fans op een lijn bij OHL: "Dat is onze ambitie"

Coach en fans op een lijn bij OHL: "Dat is onze ambitie"
Foto: © SC

OH Leuven is terug in eerste klasse en dat zullen we geweten hebben. De sympathieke club wil Den Dreef terug laten kolken en zet alvast de ambities voor het nieuwe jaar op scherp. Zowel coach als fans willen dezelfde weg uit.

Door Aernout Van Lindt

“We willen zo snel mogelijk en zo mooi mogelijk zeker zijn van het behoud”, was Jacky Mathijssen duidelijk na de eerste training afgelopen maandag.

“De ambitie van het bestuur weet ik niet, eigenlijk is mijn doelstelling bij hen af. Ik kreeg drie kansen om ons naar eerste klasse te brengen en het was de eerste keer raak. Ik wacht dus op een nieuwe taakomschrijving.”

Hoe sneller we zeker zijn van het behoud ...

Ook de fans zijn helder in hun boodschap: “Hoe sneller we zeker zijn van het behoud, hoe beter. En tussendoor willen we natuurlijk een paar keer stunten, te beginnen met de thuismatch tegen Anderlecht op speeldag 2.”

Mathijssen zelf weet al waarvoor hij het doet: “Je moet dromen en een doel hebben. Persoonlijk wil ik deze club binnen twee jaar kunnen achterlaten met een goed gevoel en een duidelijk format.”

Eens een transferperiode overslaan zou leuk zijn ...

“Natuurlijk zal de kern niet helemaal af zijn en zal de ploeg daarna nog moeten doorgroeien, maar het zou leuk zijn als OHL eens een transferperiode zou kunnen overslaan. Dat er maar een in plaats van vijf nieuwkomers moeten zijn.”

Standvastigheid aan Den Dreef, het is een van de codewoorden. Koppel dat aan een goede teamgeest en dit Leuven is klaar om het iedereen moeilijk te maken. "Want OHL hoort in eerste klasse te blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties