Vandenbempt: "Facturen gezien bij KBVB waarvan ik van mijn stoel viel"

Caroline Tonnelier
| 93 reacties
Vandenbempt: "Facturen gezien bij KBVB waarvan ik van mijn stoel viel"
Foto: © SC

François De Keersmaecker is zaterdag herverkozen als voorzitter van de KBVB, maar over zijn vorige ambtstermijn is het laatste woord nog niet gezegd. Peter Vandenbempt onthult een aantal exorbitante cijfers.

De KBVB-voorzitter zei gisteren dat er nu strikter wordt gecontroleerd op de uitgaven. Vandenbempt trekt dat in twijfel. "Ik heb facturen gezien waar ik van mijn stoel van gevallen ben", zo zegt hij bij Sporza.

De commentator haalt een aantal voorbeelden aan. "Zo gaat een dokter naar een medisch congres in Londen en logeert daar in een vijfsterrenhotel van bijna 500 euro per nacht."

Chauffeur van 600 euro

Er is meer. "Vital Borkelmans gaat op scouting naar Londen en reist met de trein in eerste klasse." Daarbovenop kreeg de assistent van Wilmots volgens Vandenbempt ook nog eens een chauffeur, die bijna 600 euro kostte.

Dan was er ook nog Mario Innaurato, een fysical coach. Die ging als scout naar Juventus-Monaco. Zijn hotel kostte 500 euro per nacht en daarbovenop kwam ook nog eens een chauffeur van 550 euro. Dat was overigens geen unicum: een andere opdracht in Milaan kostte ongeveer hetzelfde. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties