Southampton stapt dan toch niet naar rechtbank in zaak-Alderweireld

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Southampton stapt dan toch niet naar rechtbank in zaak-Alderweireld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld is dolblij met zijn transfer naar Tottenham, maar bij Southampton kunnen ze er niet mee lachen. The Saints zouden erover nagedacht hebben om naar de rechtbank te stappen, maar laten de zaak gewoon rusten.

Dat bevestigde Les Reed, algemeen directeur bij de club, tegenover Sky Sports. Vorige week was er sprake van dat Southampton klacht zou indienen bij Atlético Madrid.

In het kader van de uitleenbeurt waren The Saints er immers van overtuigd dat zij het eerste recht hadden op de aankoop van de Rode Duivel. Als Atlético dat recht zou breken, zou het een schadevergoeding moeten betalen.

"We konden niets doen om hem tegen te houden"

De club respecteerde naar eigen zeggen de keuze van de speler zelf. "Het was snel duidelijk dat Alderweireld liever naar Tottenham wilde en er was niets dat we konden doen om hem tegen te houden."

Les Reed benadrukte zelfs de professionaliteit van Atlétioc Madrid. "Het was zinloos om naar de rechtbank te stappen, want er was geen probleem tussen ons en Atlético", zo voegde hij er nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties