Coosemans laat zich uit over doelmannenstrijd bij Malinwa

Coosemans laat zich uit over doelmannenstrijd bij Malinwa
Foto: © SC

Colin Coosemans werd bij KV Mechelen ingehaald als opvolger van Wouter Biebauw. De blessure van Anthony Moris noopte Malinwa echter tot het aantrekken van nóg een doelman. En met Rode Duivel Jean-François Gillet is de concurrentiestrijd plots moordend. "Dat had ik niet verwacht, neen."

Door Aernout Van Lindt

Coosemans heeft er een goede voorbereiding opzitten met Mechelen: “Het was erg leuk en de relatie tussen de doelmannen onderling is ook goed. Ik ben goed in de groep geïntegreerd en ik heb mijn job uitgevoerd tijdens de oefenmatchen.”

Tijdens sommige wedstrijden had de keeper die overkwam van Waasland-Beveren weinig te doen: “Maar dan moet je ook nog alert blijven. Als doelman moet je geen stoten gaan uitsteken om extra werk te krijgen. Je kan beter gewoon degelijk blijven keepen.”

Er staat altijd iemand te trappelen indien nodig

En Coosemans zal op zijn best moeten zijn om een basisplaats af te dwingen: “Ik had Gillet hier niet verwacht, neen. Dat klopt. Maar concurrentie maakt je als doelman ook enkel beter. Wie ook in doel staat, hij zal altijd voelen dat er iemand klaar staat indien nodig.”

Moris: "Ga veel leren van Gillet"

Ook derde doelman Anthony Moris kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Hij raakte tijdens play-off 2 geblesseerd op het veld van Genk. "Ik ben in volle revalidatie. Ik hoop binnen een maand terug te kunnen lopen en tegen oktober terug te keren op het trainingsveld."

"Ik ben van plan om terug te komen, mijn seizoen is zeker nog niet om zeep", geeft de goalie aan. "De coach geeft me vertrouwen en houdt me bij de groep en van Gillet ga ik zeker en vast veel leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties